2009. február 10., kedd

1. 2. A nátha megelőzése

Meg lehet előzni a náthát?

Szinte nem telik el nap anélkül, hogy fel ne tegyék ezt a kérdést: hogyan tudják megelőzni a náthát és a többi hurutos betegséget?
Mit fogyasszanak, mit adjanak a gyereknek, hogy növelje ellenállóképességüket, erősítse immunrendszerüket?
Ki kell ábrándítanom a szülőket: sajnos nincs csodaszer.

A vitaminok fontosak, de nem védik ki a náthát, viszont mérték nélkül és válogatás nélkül “tömjük” magunkba és gyerekeinkbe, a túladagolással még bajt is okozhatunk.
Ha csak az egyéb “imunerősítőnek” titulált tabletták, porok, teák fogyasztásával szeretnénk megelőzni a megbetegedést…hatása finoman szólva is kétséges.
Akkor hát mit tegyünk?
Tehetünk egyáltalán valamit?
Persze, csakhogy nem csak csoda-pirulákkal(táplálék kiegészítőkkel) vagy porokkal, hanem helyes táplálkozással és életmóddal.

Nem az az egyedüli üdvözítő módszer, hogy óvjuk magunkat és csemeténket a széltől is és beszedjük a táplálék kiegészítőket, hanem ellenkezőleg emellett szükség van még arra is, hogy: eddzünk, menjünk minél többet a szabadba, mozogjunk sokat.

Járjunk a gyerekkel kirándulni, és ne tömjük magunkat és a gyereket édességgel, mert a túltápláltság sem használ.

Együnk sok nyers, úgynevezett „élő” ételt.

Szerettessük meg a gyerekekkel is a zöldséget, a gyümölcsöt. Mindez csak akkor sikerül, ha magunk jó példával járunk elöl. Ebbe beletartozik az is, hogy el kell(ene) dobnunk a cigarettát, már csak azért is, mert a dohányfüst nemcsak nekünk, de a velünk élőknek is árt (a más káros dolgokat itt meg sem említem…amit a gyerek csakis a felnőttektől „les el”).

Ha ezek után mégis beüt a nátha, nincs mit tenni - fogadjuk kellő méltósággal, meg sok-sok zsebkendővel.

Vonuljunk kicsit vissza…és gondolkodjunk el a betegésg értelmén….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése