2007. november 15., csütörtök

TEDD FEL A KÉRDÉSED!

Ha van valamilyen problémád, kérdezz! Én tudásomhoz képest a legtöbbet megteszem, hogy holisztikus szemléletemmel segítselek!
Bátran kérdezz!
"Ko pita, taj ne skita!" mondja a szerb...
Ezt nem tudom pontosan lefordítai, de valami olyat jelent, hogy aki nem kérdez, az tévelyeg!

4 megjegyzés:

  1. üdv! Nos akkor én feltenném kérdésem, s mesélnék egy kicsit. Hosszú évek óta élek éjszaka aktív életet, dohányzom kb 10 éve, füvet is szívok kb 7 éve, eddig semmi baj nem volt, teljesen jól éreztem magam, aztán történt egyszer kb 2011 szeptember környékén, hogy megjelent egy új szer a piacon, amit pár barátommal használtunk hetente körülbelül kétszer, kb összesen 8 alkalommal. Vigyáztunk a mértékre, sosem estünk túlzásba, mert tudtuk, hogy gyakorlatilag ismeretlenek a következményei, ismeretlenek a hosszú távú hatásai stb. A nevét sajnos nem tudom konkrétan, "dodó"-nak becézték. Utólag találtam egy ilyet, talán ehhez hasonlít, bár nem vagyok benne biztos. http://legal-drog.info/mdpv-furdoso.html
    Aztán történt egyszer, hogy gombócérzés keletkezett a gyomorszájamnál, s innentől kezdődik a történet. Máshoz nem igazán tudom kötni, azért kötöm ehhez a szerhez, mert nem sokkal az utolsó használat után jelentkezett eme tünet. Azóta egyszer sem éltem vele, ennek már több mint 6-7 hónapja. Ez a gombócérzés állandó böfögéssel járt, de igen nehezen akartak kijönni a böfik, s amikor ki is jöttek, megszűnt az érzés egy rövid ideig (pár másodpercre) majd újból a helyén volt a gombóc. Kicsit rá is mentem mentálisan a dologra úgy érzem, ezután nem sokkal háromszor is előfordult egy olyan szituáció, amikor kétszer éjjel rosszul lettem, egyértelműen a hasam diszkomfort érzésétől, levert a víz, elsötétedett a kép, végülis hasonló volt, mint amikor leesik az ember vércukra (második alkalomnál már kapcsoltam is, és valóban, két kiskanál cukor véget vetett a rohamnak) egy alkalommal pedig reggel ébredés után történt meg ugyanez.
    Voltam orvosnál, ahol életmódváltoztatást javasoltak, illetve pszichológushoz akartak küldeni. Második alkalom után kivittek a sürgősségire, ahol egy laborvizsgálat után semmi gyanúsat nem tapasztaltak. Ott is életmódváltoztatást javasoltak, illetve hogy próbáljunk meg egy pszichológust. Ennek már jó 4-5 hónapja. Nem jártam pszichológushoz, életmódomon annyiban változtattam, hogy mostmár nem reggel 8kor fekszem le aludni, hanem hajnali 3 felé, illetve a füvezést is visszavettem, körülbelül a negyedére a korábbihoz képest. Ahogy múlt az idő, egyre újabb tünetek jelentkeztek, például szinte állandó gyomorégés, mely étkezés hatására enyhül, de gyakorlatilag nincs éhségérzetem, nem azért eszek mert különösebben éhes lennék, hanem mert nem bírom a gyomorégést, és a mellé párosuló gombóckát. Az elalvás átlagosan 1 órát vesz igénybe, legalább 3-4x felkelek, hogy "kiböfögjem magam". Reggelente egész jól érzem magam, ami körülbelül 1-2 órát tart, majd kezdődik minden elölről. Így vegetálok 6-7 hónapja.

    VálaszTörlés
  2. A napjaim jól telnek, nem stresszelek rajta különösebben, már kezdtem megszokni, hogy ez így van, időnként olyan tünet is jelentkezik, mintha a szívem félrekalapálna, mintha szívritmuszavarom lenne. Ez elmúlt, de most az utóbbi időben már hidegrázásaim is vannak, néha az egész testemben, néha kifejezetten a bal oldalamon áll fel a szőröm. Ami viszont mostmár kifejezetten megijeszt, hogy néha ilyen pukkanó hangot hallok, érzek egyértelműen a hasfalam bal oldalán, a bordaívem alatt. Olykor visszatérő a tenyérizzadás is, mely szintén viszonylag "új" problémám. Voltam időközben gasztróban is, ahol megállapították, hogy tűhegynyi eróziókkal van tele a gyomrom belülről, Emozul nevű csodabogyót írtak fel, melyet kúraszerűen ajánlottak. (előtte, amikor első alkalommal voltam orvosnál, noacidot írtak fel, amit sikeresen nem szedtem be) Lassan már két hete szedem, de változás nem igen van, sőt igazából az orvos meglátogatása óta jött elő a pukkanós sztori a hidegrázással és tenyérizzadással. Ja és amit majd kifelejtettem, ami a 7 hónapomat végigkísérte, az a napi negyvenszeri "ijedésérzet", vagy nem is tudom, hogy mondjam, mint amikor mondjuk szabadesésben vagy, akkor is az a furcsa érzésed van a gyomrodban, mint amikor megijedsz. Na ez az, ami még jelentkezik, sokszor minden ok nélkül, szóval nincs olyan környezeti inger, ami miatt megijednék, de mégis rámjön az az érzés egy pár másodpercre. Időnként fehér váladékot köhögök fel, ami érezhetően nem a tüdőmből jön, hanem inkább "lentebbről". Nos nagyjából ennyi amit el tudnék mesélni, úgy összességében elvagyok, de már kicsit kezd nyomasztani ez a sok dolog. Gyanakodom szervezetem túlsavasodására, elkezdtem lúgosítani szép óvatosan, még csak pár napja, ha ennek sem lesz eredménye, hát akkor nem tudom, hogy hova fordulhatnék, ahol nem néznek 1. teljesen elmeroggyantnak 2. tényleges segítséget tudnak nyújtani, és feltárni a tünetek valódi kiváltó okait. Mióta utoljára voltam orvosnál, és megjelentek az utolsó tüneteim, abszolút nem szívtam egy miligramm füvet sem, hogy kizárhassam azt is, hogy esetleg amiatt lenne (amit egyébként erősen kétlek) Előre is köszönöm a választ. (Egy kommentbe nem fért bele, ezért elnézést.)

    VálaszTörlés
  3. Még azt fűzném hozzá, hogy rosszulléteimkor gyomrom hatalmasat ugrott, vagy fordult, vagy nem is tudom mi a fenének nevezzem, de csúnyán nagy hangja volt, és igen kellemetlen érzéssel járt. Nem fájt, csak rossz volt. Utána lettem rosszul (sötétedett el a kép, és izzadtam le, produkáltam vércukorszinteséses tüneteket) valószínűnek tartom, hogy az gyomrom viselkedésére adott pszichés reakcióm volt, ennyiben igen, megijedtem nagyon, és "ráparáztam", valószínűleg az váltotta ki. De a többi tünetem erősen kétlem, hogy pszichés indíttatású volna. Valamint többször ébredtem úgy éjjel, hogy az teljesen leizzadtam, és már rendesen fáztam. Sokszor aludtam nyitott ablaknál, a hideg enyhítette a dolgot. A nagyvécé sem megy úgy mint régen, olykor két részletben jön ki, az állaga viszont szerintem olyan, mint mindig is volt. Mintha mindig bent maradna egy kicsi.

    VálaszTörlés
  4. Bár ez lehet, hogy feszült idegállapotom miatt van, ha erősödnek a tüneteim, akkor pszichésen is rásegítek sajnos. De alapjáraton nem vagyok feszült, ha csak a gombóc van (régen az voltam, de már megszoktam :D)

    VálaszTörlés